KATEGORIA: wnętrze biurowe
LOKALIZACJA: Gdynia / Pomorski Park Naukowo-Technologiczny
DATA: 2015
POWIERZCHNIA: 80 m2
STATUS: oczekuje na realizację
ZESPÓŁ: Weronika Juszczyk, Łukasz Piankowski

Biuro zarządu firmy hostingowej zlokalizowane w Pomorskim Parku Technologicznym w Gdyni. Projekt obejmuje typową przestrzeń do pracy oraz strefę mniej formalnych spotkań sprzyjającą konsultacjom, burzom mózgów i relaksowi. Na początku współpracy dostaliśmy luźne wytyczne związane ze stylistyką nawiązującą do serialu Mad Men i filmu Kosmiczna Odyseja. Nawiązując do estetyki retro-future głównym elementem kształtującym wnętrze są „żebra świetlne” zaprojektowane w promienistym układzie, podkreślające istniejący kształt pomieszczeń. W miarę możliwości wyeliminowano również ścianki działowe, a funkcje oddzielone zostały pojemnymi regałami. Dopełnieniem są elementy wyposażenia wnętrza odwołujących się do drugiej połowy lat pięćdziesiątych i sześćdziesiątych. Inspirujący temat oraz bardzo dobra współpraca sprawiła, że praca przekształciła się w świetną zabawę.

 

 

  • interurban_biura_supehost_gdynia_00

  • interurban_biura_supehost_gdynia_01

  • interurban_biura_supehost_gdynia_02

  • interurban_biura_supehost_gdynia_03

  • interurban_biura_supehost_gdynia_04

  • interurban_biura_supehost_gdynia_05

  • interurban_biura_supehost_gdynia_06

  • interurban_biura_supehost_gdynia_07

  • interurban_biura_supehost_gdynia_08