KATEGORIA: wnętrza biurowe
LOKALIZACJA: Gliwice
DATA: 2016
POWIERZCHNIA: 300 m2
STATUS: zrealizowane
ZESPÓŁ: Weronika Juszczyk, Łukasz Piankowski
ZDJĘCIA: Krzysztof Zgoła  swietlnypies.pl
ARCHITEKTURA

Wnętrza nowej siedziby Agencji Reklamy Fux są kontynuacją założeń płynących z architektury. Biura typu open space otwierają się na atrium, które w miesiącach letnich zamienia się w dodatkową przestrzeń kreatywnych działań. Elastyczne ustawienie stanowisk pracy pozwala na modyfikację układu funkcjonalnego w zależności od ilości i potrzeb pracowników. W centralnym miejscu usytuowano strefę grupowej pracy i nieformalnych spotkań. Elementy wykończenia takie jak beton i stal nierdzewna, które są odzwierciedleniem materiałów użytych na elewacji zewnętrznej zestawiono z naturalnym drewnem, ciepłymi odcieniami wykładzin podłogowych i kolorem żółtym, który nawiązuje do identyfikacji wizualnej agencji.

  • interurban_projektwnetrz_biurafux_gliwice_01

  • interurban_projektwnetrz_biurafux_gliwice_02

  • interurban_projektwnetrz_biurafux_gliwice_03

  • interurban_projektwnetrz_biurafux_gliwice_04

  • interurban_projektwnetrz_biurafux_gliwice_05

  • interurban_projektwnetrz_biurafux_gliwice_09

  • interurban_projektwnetrz_biurafux_gliwice_10

  • interurban_projektwnetrz_biurafux_gliwice_11

  • interurban_projektwnetrz_biurafux_gliwice_06

  • interurban_projektwnetrz_biurafux_gliwice_07

  • interurban_projektwnetrz_biurafux_gliwice_08

  • interurban_projektwnetrz_biurafux_gliwice_12

  • interurban_projektwnetrz_biurafux_gliwice_detale 01

  • interurban_projektwnetrz_biurafux_gliwice_13

  • interurban_projektwnetrz_biurafux_gliwice_14

  • interurban_projektwnetrz_biurafux_gliwice_rzut