KATEGORIA: lokal gastronomiczny
DATA: 2013
POWIERZCHNIA: 135 M2
STATUS: koncepcja
ZESPÓŁ: Weronika Juszczyk, Łukasz Piankowski
NAGRODA: wyróżnienie w konkursie ” PUBLIC FOOR ME”

Fundamentalnym założeniem pijalni czekolady jest umieszczenie roli tego typu miejsc w szerszym kontekście społecznym. Żyjemy szybko, intensywnie, w nieustannie zmiennej rzeczywistości jednak wciąż mamy potrzebę kontaktu z ludźmi, przeżywania chwil przyjemności. Zapewne w każdym z nas czekolada wzbudza pozytywne odczucia, dla wielu przywołuje chwile z dzieciństwa, inni po prostu zachwycają się bogactwem smaku, aromatu. Pijalnia czekolady E.Wedel została zaprojektowana w sposób demokratyczny, przestrzeń została zaaranżowana w taki sposób aby każda forma spotkania była ciekawa. Krótka pogawędka, spotkanie rodzinne, biznesowe czy chęć na tabliczkę czekolady w drodze do domu jest okazją do celebrowania tej chwili przyjemności. Nową przestrzeń pijalni czekolady cechuje nowoczesne podejście w kreowaniu wizerunku firmy, kultura ekspozycji wyrobów jest nadrzędnym elementem strategi projektowej, centralnie umieszczona lada wypełniona produktami, otwarta przestrzeń kuchni oraz maszyna do serwowania gorącej czekolady ma za zadanie odzwierciedlać hasło ‚fabryka przyjemności’.

  • interurban_projektwnetrz_pijalniaczekolady_wedel_00

  • interurban_projektwnetrz_pijalniaczekolady_wedel_06

  • interurban_projektwnetrz_pijalniaczekolady_wedel_07

  • interurban_projektwnetrz_pijalniaczekolady_wedel_08

  • interurban_projektwnetrz_pijalniaczekolady_wedel_09