KATEGORIA: wnętrze mieszkalne
LOKALIZACJA: Wrocław / Osiedle „Przy Słowiańskim Wzgórzu”
DATA: 2012
POWIERZCHNIA: 48 m2
STATUS: koncepcja
ZESPÓŁ: Weronika Juszczyk, Łukasz Piankowski
NAGRODY: I nagroda w konkursie „INSIDER DESIGNER”

W publicznej dyskusji mieszkania deweloperskie nie zawsze cieszą się pozytywną opinią. Często apartamenty podzielone są na mało przestronne pokoje z określoną funkcją, które mieszkaniec może użytkować w jeden odgórnie narzucony sposób. Pomysłem na projekt aranżacji wnętrza jest uwolnienie podzielonej przestrzeni i przywrócenie kontroli gospodarowania funkcją nowemu właścicielowi. Adaptacja mieszkania opiera się na wydzieleniu podstawowych stref funkcjonalnych, które konsekwentnie zaaranżowane zostały zgodnie z ich przeznaczeniem. Wprowadzenie nowoczesnej w formie „meblościanki” opartej o klasyczne rozwiązanie zgrupowania zabudów i elementów meblarskich służących do przechowywania, przyczyniło się do powstania przestronnego multi-funkcjonalnego wnętrza, które umożliwia dowolny sposób zagospodarowania w zależności od potrzeby użytkownika. Mobilna ściana działowa daje możliwość wydzielenia dodatkowego pokoju. Akcentem nadającym niepowtarzalny charakter przestrzeni jest wielkoformatowy obraz powstały po zamknięciu wszystkich frontów zabudowy „meblościanki”. Jednolite, monochromatyczne powierzchnie stanowią tło dla grafiki. Z jednej strony projekt mieszkania rozwiązanie przywołuje minimalistyczne rozwiązania z drugiej strony jednak proponuje przytulną, nowoczesną przestrzeń życiową.

  • interurban_projektwnetrz_mieszkaniemodelowe_echoinvestment_01

  • interurban_projektwnetrz_mieszkaniemodelowe_echoinvestment_02

  • interurban_projektwnetrz_mieszkaniemodelowe_echoinvestment_03

  • interurban_projektwnetrz_mieszkaniemodelowe_echoinvestment_04