Otrzymaliśmy I nagrodę w konkursie na koncepcję modernizacji elewacji budynku przy ul. Złotej w Warszawie. Z opinii jury: „Koncepcja nawiązuje we właściwy sposób do historycznych walorów budynku (autorstwa arch. Jerzego Kowarskiego w zespole prof. Zbigniewa Karpińskiego) jako jednego z elementów Ściany (Strony) Wschodniej. Należy podkreślić jakość wykonanej analizy pozostałych budynków Ściany Wschodniej dla uchwycenia charakterystycznych detali, użytych materiałów i horyzontalnego charakteru większości budynków…”. Więcej na stronie projektu.

Budynek Agencji Reklamy Fux w Gliwicach otrzymał wyróżnienie w konkursie Architektura Roku w kategorii obiekt, z opinii jury: ‚Jak powinna wyglądać siedziba specjalistów od reklamy? Czy reklama może działać bez ferii kolorów i wrzasku liter? Może. I to jeszcze jak! Pośród powszechnego przestrzennego chaosu ten prosty budynek jest wzorem do naśladowania. Dosłownie błyszczy przykładem.’ Więcej informacji o nagrodzonych i nominowanych na stronie SARP Katowice.

Nasz projekt nagrodzony II nagroda w konkursie na opracowanie koncepcji architektonicznej budynku Centrum Sąsiedzkiego w dzielnicy Gdynia Witomino-Radiostacja. Więćej informacji pod linkiem.

Budynek agencji reklamy FUX w Gliwicach został nominowany do nagrody Architektura Roku Województwa Śląskiego. Więcej na stronie SARP Katowice.

Rozpoczęła się rozbudowa budynku mieszkalnego w Gdyni. Istniejący budynek to typowa zabudowa z lat 70-tych tzw. ‚polska kostka’. Projekt zakłada zmiany funkcjonalne, dobudowę nowego skrzydła w formie drugiej kostki oraz połączenie obu części łącznikiem z ogrodem zimowym. W budynku znajdą się dwa oddzielne mieszkania oraz garaż.

Przygotowaliśmy koncepcję budynku mieszkalno-usługowego w Gdańsku przy ul. Wodopój. Prezentacja projektu powiązana była z publiczną debatą na temat możliwości zabudowy kwartału pomiędzy budynkiem NOT-u, hotelem Mercure, zabytkowym budynkiem Vinifery oraz kanałem Raduni w ścisłym śródmieściu Gdańska. Inicjatorem i pomysłodawcą spotkania był Oddział SARP Wybrzeże. Projekt opracowany wraz z Piotrem Rodziewiczem oraz Agnieszka Jurecką. Podziękowania dla uczestników i organizatorów za merytoryczna dyskusję.

‚Jedyne’ 5 lat oczekiwaliśmy na realizację projektu biurowca dla Polskiej Spółki Gazownictwa w Gdańsku. Teraz budowa oficjalnie ruszyła, planowane oddanie do użytku w 2018 roku!

 

Zdobyliśmy III nagrodę w konkursie organizowanym przez Nadleśnictwo Gdańsk na opracowanie koncepcji budynku edukacyjnego na terenie Leśnego Ogrodu Botanicznego Marszewo w Gdyni.

Zdobyliśmy I nagrodę w konkursie organizowanym przez SARP Warszawa na  opracowanie koncepcji strefy wejścia głównego i strefy wejścia do Planetarium w Centrum Nauki Kopernik. Po więcej zapraszamy do strony projektu CNK KOPERNIK

Od dzisiaj drobna zmiana adresu – pracujemy w lokalu D07 zamiast dotychczasowego D11,
platforma i budynek – ten sam.

Od 3 do 12 lipca 2015 r. Gdynia da się złapać w projektowe SIECI. W tegorocznej edycji jesteśmy współtwórcami terminalu designu wraz z Nonegrupa. Sieć miastotwórczych powiązań w skali mikro i makro stała się podstawą projektowych rozważań, których efekty zaprezentowane zostaną podczas Gdynia Design Days. Twórcze rozwinięcie hasła odnajdziemy w kuratorskich interpretacjach i aktywnej dyskusji z mieszkańcami i specjalistami z różnych dziedzin. Celem są realne rozwiązania, które nie będą chwilowe i ulotne. Prototypy powstające w odpowiedzi na myśl przewodnią tegorocznego festiwalu zostaną pokazane w lipcu podczas Gdynia Design Days. Po więcej zapraszamy na GDD 2015.

Ruszyła budowa budynku biurowo-magazynowego dla Agencji Reklamy w Gliwicach, póki co dziura w ziemi, rozpoczęły się prace fundamentowe. Po więcej na temat projektu zapraszamy AGENCJA REKLAMY FUX

Polecamy artykuł o GDYNIA DESIGN DAYS 2015 http://www.designalive.pl/zbliza-sie-osma-edycja-gdynia-de…/. Znajdziecie tam kilka słów o projekcie terminalu, który tworzymy wraz z NONEgrupa oraz wystawie głównej pn.  „Sieci”, która ma na celu stworzenie rozwiązań dotyczących poprawy, wzmocnienia, a niekiedy odbudowania sieci relacji i współdziałania mieszkańców. Interpretacją tegorocznego hasła „Sieci” mają być projekty dotyczące miejskich aktywności, nakierowane na relacje społeczne, działalność wirtualną wpływającą na realną miejską rzeczywistość oraz działania w konkretnej mikro-społeczności.

Przedstawiamy nasz nowy projekt opracowany w ramach konkursu SARP na opracowanie koncepcji architektonicznej pawilonu – Izby Pamięci przy Cmentarzu Powstańców Warszawy na Woli. Więcej na temat projektu IZBA PAMIĘCI WOLA

Dobra wiadomość z rana! Otrzymaliśmy wyróżnienie za opracowanie koncepcji zagospodarowania części terenów poprzemysłowych Targówka Fabrycznego w Warszawie! Interurban w składzie: Weronika Juszczyk, Ewa Kozłowska, Łukasz Piankowski i Przemek Wróbel. Zapraszamy na stronę projektu TARGÓWEK FABRYCZNY

Otrzymaliśmy II nagrodę w konkursie na opracowanie koncepcji architektoniczno-urbanistycznej plaży w miejskiej w Giżycku wraz z Międzyszkolna Bazą Sportów Wodnych. Gratulacje dla zespołu, pow ięcej zapraszamy na stronę projektu BAZA SPORTÓW WODNYCH

Dzisiaj uczestniczyliśmy w akcji POKAŻ PORTFOLIO! organizowanej przez Brygadę Urbanistyczno-Architektoniczną z Politechniki Gdańskiej. Jest to pierwsza edycja konsultacji architektonicznych, w których swoją pomoc i doświadczenie oferują czynnie działający architekci. Gdańskie POKAŻ PORTFOLIO! organizowane jest przez studentów i z myślą o studentach – by ułatwić im wejście w życie zawodowe po studiach oraz sprawić, aby poszukiwanie pracy stało się bardziej efektowne. Po więcej zapraszamy na stronę http://pg.gda.pl/info/bua/pokaz-portfolio-konsultacje-projektowe/ . Podziękowania dla uczestników i organizatorów.

Otrzymaliśmy wyróżnienie w konkursie na Nowe Pijalnie Czekolady E.Wedel. Zapraszamy do zapoznania się z projektem PIJALNIA CZEKOLADY E.WEDEL . Firma E. Wedel postanowiła nieco „odświeżyć” wystrój wnętrz swoich czekoladziarni. Dotychczasowe placówki mają historyzujący, stylizowany na XIX – wieczny wystrój z bogatą ornamentyką, sztukateriami na ścianach, przeszklonymi ladami, mahoniowymi, stylizowanymi meblami i złotymi detalami. Firma postanowiła nieco zmienić wizerunek: w październiku ogłosiła konkurs nowy projekt wystroju wnętrza Nowych Pijalni Czekolady.

Otrzymaliśmy wyróżnienie w konkursie na kwartał zabudowy mieszkaniowej TBS Motława w Gdańsku. Projekt realizowany wspólnie z pracownią Ideograf. Wyróżnienia przyznano pracom, które stanowiły ciekawą propozycje zabudowy kwartału na Starym Mieście.